Grillsäsongen är här och vi njuter av ljumna (och ibland regniga) sommarkvällar. Här har vi förberett tre smarriga recept som alla kvalar in till nästa grillkväll. Smaklig måltid!
Aubergine med vitlök och örter Perfekt som tillbehör eller som huvudrätt ihop med färskpotatis eller pastasallad.
Recept för fyra personer: 4 aubergine 4 vitlöksklyftor 8 msk olivolja 1 kruka basilika 1 paket fetaost Salt och peppar
Gör så här: Skär auberginen i halvor och salta ordentligt. Låt auberginen stå cirka 15 minuter. Hacka under tiden vitlöksklyftorna fint och blanda med olivoljan. Pensla sedan auberginehalvorna med blandningen och strö över lite mer salt och peppar. Lägg aubergineskivorna på en grill och låt dem grillas i ca 3–4 minuter per sida tills de fått fin färg och är mjuka. När auberginehalvorna fått fin färg tar du av dem från grillen och lägger dem på en tallrik. Toppa varje halva med fetaost och basilika.
Fräscha laxbiffar med persilja Fisk är en storfavorit på grillen. Testa dessa läckra biffar som du enkelt slänger ihop på bara några minuter!
Recept för fyra personer: 300 g laxfilé 2 vitlöksklyftor Saft från en halv citron 0,5 tsk svartpeppar 2 msk olivolja 1 dl finhackad persilja Salt
Gör så här: Börja med att skära laxen i kuber. Blanda sedan alla ingredienser med hjälp av en mixer eller en matberedare tills du får en jämn smet. Forma färsen till 4 lika stora biffar, och pensla dem med olivolja. Salta lätt på bägge sidor, och placera biffarna på grillen. Låt dem grillas några minuter på varje sida tills de fått en fin färg. Servera med tzatzikisås och en bulgursallad!
Sötsyrlig kycklingspett Kombinationen av sött och surt slår aldrig fel. De här kycklingspetten är perfekt sommarmat som både är gott och enkelt att tillaga.
Recept för fyra personer: 4 kycklingfiléer 1 lime, saften och skalet 4 msk honung 2 vitlöksklyftor, pressade 4 msk olivolja Salt
Gör så här: Blanda alla ingredienser utom kycklingen i en skål. Skär sedan kycklingfiléerna i kuber och lägg dem i marinaden cirka en timme. Ta sedan ur alla kycklingkuber och sätt dem på träspett. Låt rinna av på hushållspapper och salta. Grilla sedan spetten på grillen, och håll noga koll på att köttet inte har några rosa inslag. Servera med yoghurtdressing och en härlig melon- och fetaostsallad.
Tänk på att grilla säkert och följa lokala rekommendationer.
Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.