Vad sägs om en sötsyrlig fruktsallad i kryddlag i jul? En fräsch efterrätt som blir ett skönt avbrott efter all tung julmat. Enkelt, fräscht och gudomligt gott. Du bara måste prova!
Julen är fylld av härlig mat, bakverk och godis. Men ibland kan det faktiskt bli lite för mycket av det goda. Den här fräscha fruktsalladen är perfekt för dig som är sugen på en julig efterrätt som både är fräsch och god. Välj mellan fyra olika toppings och bjud på det som faller dig bäst i smaken.
Du behöver (6–8 port) 2 apelsiner, gärna en vanlig och en blodapelsin så blir det extra snyggt 2 äpplen 2 bananer 2 päron 1 granatäpple Garnera med rostade, hackade mandlar
Kryddlag 2 dl vatten 1 dl strösocker 6 kardemummakapslar 8 kryddnejlikor 1 kanelstång 1 stjärnanis En tumme ingefära
Gör såhär: Koka ihop alla ingredienser till lagen, sila och låt svalna. Hacka frukten, rensa granatäpplet och lägg allt i en stor skål. Slå över lagen och låt marinera i 2–3 timmar, men allra helst över natten. Ät tillsammans med någon av våra smarriga toppings.
Förslag på toppings: Turkisk yoghurt smaksatt med riven ingefära, limezest och honung Vispad grädde smaksatt med mortlad kardemumma Vispad grädde smaksatt med choklad och apelsinzest Klassisk vaniljglass
Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.