Fruktgodisremmar

Frukt = godis, eller? Det är det i alla fall nu!

Ingredienser

  • 500g bär (t.ex. jordgubbar, hallon eller blåbär)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vatten
  • 3 msk agavesirap

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100 grader.
  • Lägg bären i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp och sedan sjuda i några minuter.
  • Ta under tiden fram en plåt och placera ett bakplåtspapper ovanpå. Smörj bakplåtspappret med kokosolja.
  • Mixa bären med en stavmixer (och sila eventuellt om det blir klumpar av bären kvar eller om du inte vill ha några kärnor).
  • Blanda vatten och potatismjöl i en liten skål och blanda under omrörning ned i bärmixen. Tillsätt agavesirap.
  • Bred sedan ut bärmixen på bakplåtspappret (ca 5mm tjockt) i ett jämnt lager.
  • Sätt in i ugnen i cirka 2-3 h med luckan på glänt (ta hjälp av en träslev). När remmarna är klara är smeten fortfarande mjuk men inte klibbig och den lossnar lätt från bakplåtspappret.
  • Dela i remmar och rulla ihop.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.