Det mesta blir godare när man gör det själv! Mjölk och yoghurt är inget undantag. Dessutom slipper du sockret som tenderar att ligga i överkant på de veganska alternativen i butik. Här kommer våra bästa recept på nötmjölk– och yoghurt.
Nötmjölk
Nötmjölk går att variera i oändlighet, det är bara att byta ut nöt- eller frösort.
Gör så här:
Blötlägg 3 dl nötter eller fröer över natten.
Skölj noga innan du mixar dem med 1 liter vatten.
Sila genom en nötmjölkspåse eller saftsil och förvara i en tillbringare med lock.
Nötmjölken håller sig i cirka tre dagar i kylskåp.
Tips! Släng ner lite vaniljbourbon, honung eller torkade dadlar när du mixar för en sötare smak.
Kokosyoghurt
Underbart krämig blir yoghurten om du gör den på kokos. Toppa med blåbär och hackade nötter.
Det här behöver du:
6 dl ”kokoskött” (kika i frysdisken)
2 dl kokosvatten
1 msk citronjuice
Honung efter smak
Gör så här:
Mixa allt på hög hastighet tills du uppnår en krämig konsistens.
Håller i kylskåp i upp till en vecka.
Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.