Våfflor är mer än bara en smarrig dessert. Genom att variera och dryga ut innehållet kan de bli grymt laddningskäk inför träningspass!
Du kan använda ditt vanliga våffelrecept, med ett par lätta justeringar. Grahamsmjöl eller havregryn är utmärkta komplement till vanligt vetemjöl, som både gör våfflorna mer matiga och nyttiga. Så ta fram bunkar och våffeljärn så kommer här tre recept på riktigt matiga våfflor!
Fluffiga fullkornsvåfflor
Prova på fullkornsvåfflor som en smaskig förrätt.
-Byt ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl. Blanda ihop tillsammans med mjölk, ägg, smält smör och salt i en bunke. Hoppa över socker denna gång.
-Vispa ihop till en smet och värm våffeljärnet.
Spenatvåfflor med lax och ägg
En riktig måltid som både är mättande som nyttig.
-Byt ut hälften av vetemjölet mot havregryn, tillsätt även 100 gram bladspenat med övriga ingredienser. Mixa ihop med stavmixer.
-Toppa spenatvåfflorna med en bit rökt lax, ett pocherat ägg och lite dill. En riktig proteinbomb, full av smak och nyttigheter.
Klassisk efterrätt
Okej då, en vanligare våffla är en grym efterrätt!
-Kör på med ditt vanliga recept, med socker och bakpulver. Vispa till smet och häll i järnet.
-Toppa de varma våfflorna med hallon, blåbär och lite florsocker. En enkel men härlig smaksensation.
Testa ett av recepten, eller samtliga som en trerättersmeny: välj själv hur du vill avnjuta dessa matiga våfflor. Smaklig spis!
Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.