Blev det gröt över från frukosten? Perfekt, då kan du passa på att baka grötfrallor. Det går självklart lika bra att baka dessa även om du inte har någon överbliven gröt. Här kommer recept på en morgonfralla som är lite beroendeframkallande.
Ingredienser: Gröt (gjord på 2 dl havregryn och 4 dl vatten eller mjölk) 1 tsk salt 20 g jäst 3 dl vetemjöl 2 dl annat mjöl, till exempel rågmjöl eller grahamsmjöl 1 msk ljus eller mörk sirap 30 g rumstempererat smör Lite havregryn till topping
Gör så här: Ta din överblivna gröt, eller koka ihop en ny men låt då svalna till ca 30 grader. Lägg gröt, jäst, mjöl och sirap i en köksmaskin och knåda i 5 minuter. Tillsätt smöret och knåda 5 minuter till. Har du ingen köksmaskin kan du självklart använda händerna, men då får du knåda lite längre. Lägg bakplåtspapper på en form och klicka ut 8–10 klickar på formen. Sätt över plastfolie och låt jäsa i 60 minuter. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Strö över havregryn på frallorna och ställ sedan in i ugnen i ca 18–20 minuter.
Psst … Vill du ha dina frallor direkt på morgonen? Blanda ihop degen på kvällen och låta den jäsa över natten i kylskåpet Det går jättebra! Använd 10 g jäst i stället och ta ut plåten ur kylskåpet 30 minuter innan de ska gräddas.
Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.