Du har säkert smakat på risotto, men har du hört talas om quinotto? Det liknar nämligen risotto, men är gjord på quinoa i stället. Perfekt för dig som vill testa en lite mer näringsrik variant av den populära rätten.
Vad passar inte hösten bättre än svamp? Den här quinotton är smaksatt med skogschampinjoner. Men har du egenplockade kantareller eller karljohansvamp hemma går det minst lika bra.
Ingredienser: (4 portioner) 200 g quinoa 1 grönsaks- eller svampbuljongtärning 2 vitlöksklyftor 2 schalottenlök 400 g svamp 1 citron 150 g Crème fraiche Persilja En bit parmesanost
Gör så här: Koka upp quinoan med buljongtärningen enligt anvisningar på paketet. Häll av eventuellt överflödigt vatten och ställ åt sidan. Finhacka lök, vitlök och skiva svampen. Riv citronzest och ca 2 dl parmesan. Fräs lök, vitlök och svamp i olivolja och smör i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt Crème fraiche. Smaka av med citronzest och lite citronjuice. Rör ner din quinoa och hälften av parmesanosten och krydda med en nypa salt och peppar. Rör runt ordentligt och garnera sedan med resten av parmesanosten och den hackade persiljan. Servera med en stor härlig sallad.
Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.