Att äta veganskt är snällt mot både magen och miljön. Här kommer ett recept på veganska bananpannkakor som är enkla att slänga ihop och passar lika bra till frukost som mellanmål. Dessutom är de glutenfria, och såklart galet goda. Du måste prova!
4 mogna bananer 6 dl havregryn 3 tsk bakpulver
2 dl havremjölk (eller valfri växtbaserad mjölk) 1 krm kardemumma 1 krm vaniljpulver
En nypa havssalt
Kokosolja till stekning
Gör såhär Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare. Lägg sedan ner resten av ingredienserna och mixa ihop till en jämn smet. Låt smeten svälla i 10–15 min och stek sedan i kokosolja.
Förslag på toppings Hemmagjord kakaokräm på kakao, agavesirap och kokosolja
Skivad banan
Blåbär, hallon eller jordgubbar
Vispad kokosgrädde
Hackade nötter och kokosflarn
Keso eller vaniljkvarg
Honung eller agavesirap
Recept på klassiska bananpannkakor hittar du här.
Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.