Är du sugen på ett grönare buffébord i år? Då måste du testa det här receptet på veganska revbensspjäll! Marinaden ger den rätta barbecuekänslan och gör sig perfekt till julens syrliga sallader.
Det här receptet räcker till ett julbord/påskbord för sex personer. Är det en ensam huvudrätt rekommenderar vi att du utökar receptet.
Du behöver:
400 gram neutral tofu ½ dl socker (eller annat sötningsmedel) 0,75 dl balsamvinäger 3 msk sirap 2 stora vitlöksklyftor 2 cm riven färsk ingefära 2,5 msk soja 2 msk sirachasås 2 msk dijonsenap Saften från en blodapelsin Salt och peppar
Gör så här:
Vira in tofun i hushållspapper och lägg i press under något tungt.
Koka upp socker, sirap och balsamvinägern i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna (utom tofun) och låt koka på svag värme.
Reducera marinaden tills den blir trögflytande, det tar cirka 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Ta av från värmen och låt svalna.
Skär tofun i långa stavar och placera dem i en ugnsfast form som du täcker med marinaden. Låt marinera i minst tre timmar, gärna längre.
Sätt ugnen på 200 grader.
”Grilla” tofun mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Vänd på tofun efter halva tiden.
Låt svalna några minuter innan servering.
Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.